Horní menu

Drobečková navigace

Aktuality > Články > Responzivní design v kostce

Responzivní design v kostce



Responzivní design je způsob, jak vytvořit webovou stránku tak, aby se obsah automaticky přizpůsobil velikosti obrazovky ve všech zařízeních, která používáme pro zobrazení webu, jako jsou počítače, tablety a mobilní telefony. Pouze díky responzivnímu designu zajistíme optimální uživatelský zážitek a snadné používání webových stránek bez ohledu na to, jakou technologii uživatel zrovna používá.

Jaké jsou nejdůležitější aspekty responzivního designu?

1. Flexibilita

Schopnost designu se přizpůsobit různým zařízením a velikosti obrazovek pro zajištění optimální uživatelské zkušenosti.

2. Optimalizace

Design umožňuje stejnou kvalitu zobrazení stránek na všech zařízeních.

3. Dobrá čitelnost a navigace

Zohlednění velikosti a umístění textu, odkazů a tlačítek pro snadnou čitelnost a navigaci. Toto je velmi důležité zejména u e-shopů.

4. Responzivní obrázky a média

Automaticky se přizpůsobí velikosti obrazovky a rychlosti internetového připojení, což minimalizuje dobu čekání uživatele při načítání obsahu.

V případě e-shopů je responzivní design ještě důležitější, protože zákazníci často nakupují i prostřednictvím mobilních telefonů a očekávají pohodlný zážitek. Responzivní design pomáhá zlepšit konverzní poměr a tvoří profesionální vzhled e-shopů, a posiluje tak důvěru klientů.

Díky responzivnímu designu je používání webových stránek a e-shopů příjemným uživatelským zážitkem a může vám pomoci při prosazování se na konkurenčním trhu.

Pro lepší představivost přikládáme ukázku jednoho z našich vydařených responzivních webů.. https://www.ujezd-u-chocne.cz/ 

Újezd u Chocně - desktop

Újezd u Chocně - mobil

Responzivní design je dnes už téměř povinnou výbavou každého webu či e-shopu. My v ANTEE máme s tvorbou responzivních designů bohaté zkušenosti. Svěřte nám svůj web nebo e-shop a čerpejte výhody profesionálního responzivního designu, který zajistí skvělý uživatelský zážitek na všech zařízeních.

Získat responzivní design ještě dnes