Horní menu

Drobečková navigace

Aktuality > Články > Google zvýhodňuje responzivní weby

Google zvýhodňuje responzivní weby



Vážení zákazníci, rádi bychom vás seznámili s důležitou novinkou, která se týká responzivního designu. V úvodu ale nejprve připomeňme, co termín „responzivní“ vlastně znamená.

Co je responzivní web?

Je to takový web, který se kvalitně zobrazuje nejen na počítači a notebooku, ale i na mobilních zařízeních. V praxi jde o to, že se některé důležité prvky webu na mobilech a tabletech zobrazují jiným způsobem – tak, aby byly dobře čitelné i při menším rozlišení. Responzivní grafiku řešíme vždy individuálně, pro každou webovou prezentaci zvlášť.  

 

Showcase www.fofrcz.cz

Co se změní?

Google přišel se změnou v algoritmu a při mobilním vyhledávání začal zvýhodňovat ty weby, které jsou uzpůsobené pro mobilní zařízení a tablety. Jednoduše řečeno: Pokud bude uživatel surfovat na svém mobilním zařízení a zadá do Googlu hledaný výraz, zobrazí se mu přednostně responzivní web.

Jaké řešení navrhujeme?

1) V případě zájmu nejprve posoudíme, jak váš web obstojí na mobilech a tabletech. Pokud chcete, můžete si také sami udělat rychlý test stránek.

2) Potom zanalyzujeme, zda je pro vás v tuto chvíli mobilní web nutností. Záleží samozřejmě na tom, kolik návštěvníků k vám chodí z mobilů a tabletů, ale i na dalších faktorech: Například zda chcete oslovit mladé lidi, jak velkou roli hraje aktuálnost informací apod. U restaurací, kaváren nebo třeba havarijních služeb je mobilní web nutností.

3) Responzivní grafiku pro váš web připravíme rychle a kvalitně. S touto problematikou máme bohaté zkušenosti – níže se můžete podívat na ukázky naší práce.

Showcase www.ceskyskokovypohar.cz

 

 

4) Jestliže se ukáže, že s tímto designem zatím můžete počkat, kontaktujeme vás s nabídkou této služby později. Význam mobility poroste a v budoucnu bude potřeba do responzivního designu přepracovat každý web.

Pro podrobnosti kontaktujte svého obchodního zástupce.

Za tým Antee

Jaromír Nečas
manažer výroby