Horní menu

Drobečková navigace

Aktuality > Články > Novinky v redakčním systému IPO

Novinky v redakčním systému IPO



Vážení zákazníci,

rádi bychom vám představili novinky, které byly v poslední době doplněny do redakčního systému IPO.

Sekce Novinky IPO

Informace o změnách a novinkách v rámci editace IPO budeme pravidelně distribuovat mezi vás prostřednictvím nové sekce "Novinky IPO", kterou naleznete v pravém horním rohu po přihlášení do editace webu. 

 Novinky IPO[1].png

Aktuality

Při rozesílání aktualit lze definovat, jestli se odešle aktualita s úvodním textem nebo s obsahem článku. Tlačítka pro výběr se zobrazí ve formuláři při tvorbě nového článku. Pokud bude úvodní text vypnutý, možnost výběru se nezobrazuje.

Možnosti rozesílaného textu.png

V nastavení aktualit lze vybírat štítky, které se budou načítat v RSS. Standardně se načítají všechny štítky. Je zde i možnost vybrat aktuality bez štítku. Uživatel si tak prakticky zruší štítky, které v RSS nechce. Nová funkce se hodí pro načítání aktualit do mobilního rozhlasu.

Štítky načítané do RSS.png

Úřední deska

Přehled oznámení má nové šablony rozvržení seznam a mřížka. Výchozím zobrazením je stále tabulka. Seznam je výpis oznámení pod sebou a mřížka vypíše oznámení ve čtvercích vedle sebe. Všechny nové šablony jsou responzivní.

UD Seznam.png UD Mřížka.png

 

Úprava názvu, pořadí a skrývání informací

Napříč úřední deskou, tedy na přehledu oznámení, v detailu oznámení a v editačním formuláři lze upravit informace Název, Vyvěšeno, Sejmuto a Zobrazit. Například Název lze přepsat na Oznámení, Vyvěšeno na Publikováno a Sejmuto na Stav. Také lze upravit pořadí informací a skrýt vybrané informace, pokud je není nutné zobrazovat.
Zobrazit informace u oznámení.png

Zdroje v nastavení úřední desky

Povolit zobrazení dokumentů v RSS feedu doplní odkazy na soubory, které jsou potřeba při napojení na digitální panely. Zobrazit všechna aktuální oznámení v RSS načte všechna aktuální oznámení a naopak nenačte archivovaná. Generovat json feed je další formát feedu potřebný pro digitální panely. 

Zdroje Úřední deska.png

Naposledy změněno

V nastavení úřední desky přibyl checkbox pro pohodlné skrytí informace o poslední úpravě „Naposledy změněno“. 

Přehled zveřejněných dokumentů

Nová šablona stránky pro výpis souborů vložených na úřední desku. Používá se pro interní potřebu, aby mohla obec vypsat zveřejněné soubory za určité období při kontrole z ministerstva. Na přehledu se vyfiltrují všechny soubory za určité období, tedy aktuální i archivované.

Přehled zveřejněných dokumentů.png

Cookies od 1.1.2022

Aktuálním tématem je novelizace zákona o elektronických komunikacích, ke které dochází od 1.1.2022. Pro všechny naše zákazníky připravujeme aktualizaci zpracovávání cookies dle nové legislativy. O dalších podrobnostech vás budeme brzy informovat.


Za tým ANTEE

Eduard Beneš