Horní menu

Drobečková navigace

Aktuality > Články > Úprava zákona 250/2000 Sb., změny v modulech SMS zprávy a turistika.cz a další novinky

Úprava zákona 250/2000 Sb., změny v modulech SMS zprávy a turistika.cz a další novinky



Datum konání:
1.6.2017

Vážený zákazníku,

stále častěji se setkáváme s dotazem z obecních správ "našich" obcí, zda z důvodu novelizace zákona 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů chystáme nějaké úpravy nebo technické vylepšení obecních modulů, úřední desky či dalších komponent redakčního systému. Prošli jsme za vás změny a úpravy zákona a konstatujeme:

  • ve většině případů není třeba vytvářet další stránky a podstránky,

  • veškeré požadavky na nové způsoby publikování úředních dokumentů v oblasti rozpočtové i jakékoli další jsou plně realizovatelné za použití stávajících funkcionalit modulů "Úřední deska" případně i běžné stránky,

  • doporučujeme nová oznámení související se změnami v rozpočtu označovat samostatným štítkem,

  • je samozřejmě možné vytvořit novou stránku šablony "Úřední deska" a tu nazvat "Ostatní dokumenty" nebo přímo "Rozpočtové změny" a umísťovat sem pouze změny týkající se rozpočtu,

  • další variantou je pro tyto dokumenty použít stávající stránku "Rozpočet", kterou lze jednoduše přejmenovat na "Rozpočet a rozpočtové změny".

Uvedené změny vám pomohou zpracovat kolegové na technické podpoře. Pokud se na novinky v zákoně chcete nejprve podívat podrobněji, projděte si ještě porovnání dokumentů na serveru Změny zákonů.

Naše společnost také provádí pro své zákazníky službu nazvanou "Legislativní optimalizace webu", v rámci které zkontrolujeme nejen veškeré legislativní náležitosti obecního webu a nalezené nedostatky odstraníme, ale také vám zašleme zprávu ohledně nedostatků, které nejsme schopni odstranit (nejčastěji se jedná o chybějící dokumenty). V případě zájmu o tuto službu kontaktujte svého obchodního zástupce, naše obchodní oddělení, případně naši technickou podporu.

Změny v modulu SMS zprávy

Rádi bychom vás dále upozornili na změny v modulu SMS zprávy, který umožňuje komunikovat pomocí SMS zpráv s občany vaší obce. S ohledem na úpravy u našeho dodavatele způsobené změnami v doručování SMS zpráv operátorem O2, jsme od 1. 7. 2017 upravili modul SMS zprávy. Naší maximální snahou bylo zachovat pro naše zákazníky stávající cenu. Proto budete mít od 1. 7. možnost výběru, zda posílat SMS zprávy přes standardní SMS bránu, nebo expresní SMS bránu.

Standardní SMS brána doručuje SMS zprávy v nejkratším možném termínu a pouze u společnosti O2 může docházet k drobnému zpoždění při doručení. Námi garantované doručení všech odeslaných SMS zpráv bude nejvýše 3 hodiny. V případě, že by pro vás byla tato časová prodleva příliš veliká, můžete si při odeslání SMS zprávy vybrat expresní doručení SMS zpráv, u kterých garantujeme doručení do 5 minut. V tomto režimu však dojde k odečtení dvojnásobného kreditu z vašeho účtu. Odesíláte-li tedy 50 SMS zpráv přes expresní SMS bránu, odečte se kredit 100 SMS zpráv. Při odesílání SMS zpráv přes standardní SMS bránu je cena zachována dle zakoupeného balíčku.

Při objednávce balíčků SMS zpráv se cena za balíčky žádným způsobem nemění. Tyto změny jsme také zanesli do obchodních podmínek používání uvedeného modulu tak, abychom vám čas doručení opravdu garantovali. Jsme rádi, že uvedený modul stále častěji používáte, v současné chvíli rozesíláme pro vaše občany několik tisíc SMS zpráv za měsíc. V případě, že službu ještě nevyužíváte a rádi byste, kontaktujte svého obchodního zástupce.

Nové možnosti na akce.cz a turistika.cz

Součástí našich služeb je i propojení s turistickými portály akce.cz a turistika.cz. Ve spolupráci s provozovatelem těchto portálů pro vás připravujeme úpravy zobrazování turistických cílů a také novou službu zobrazování turistických cílů přímo na mapě s jejich přesným vyznačením. Zároveň můžete využít zvýhodněného propagování vaší akce na portálu akce.cz, turistika.cz a fb profilu s 60 000 turisty, nebo můžete vaší obec zapojit do soutěže Turistika pro život. V případě zájmu o tyto služby kontaktujte svého obchodního zástupce.

Novinky v responzivním designu

Závěrem bych vás rád upozornil, že dle statistik návštěvnosti námi provozovaných webových stránek dosáhl počet přístupů z mobilních zařízení na obecní weby 20 % všech návštěvníků. V případě, že vaše webová prezentace není přizpůsobena mobilním zařízením, tzv. responzivním designem, mnohem častěji tito návštěvníci web opouštějí už z úvodní stránky. Responzivní design není pouze o úpravě grafiky, ale také o úpravě struktury tak, aby byla orientace na webové prezentaci přehledná právě i z mobilních zařízení.

Za naší firmu doporučujeme zvážit přechod na dnes již běžný standard - responzivní design webu, a to buď současně s redesignem webové prezentace, případně využít spojení s balíkem dalších funkcí pro obecní a městské weby, které našim zákazníkům aktuálně nabízíme. V případě zájmu kontaktujte svého obchodního zástupce.

Ing. Petr Friml
výkonný ředitel