Horní menu

Drobečková navigace

Aktuality > Články > Nové FTP uložiště

Nové FTP uložiště



Úschova velkých dat

Každému zákazníkovi jsme schopni poskytnout úložiště, jehož kapacita bude v řádech až tisíců gigabitů. S novým FTP serverem jsme výrazně navýšili limit až na téměř 1,6TB (tedy více než tisíc gigabajtů pro každého zákazníka), a to z původních 160GB.

Rozvoj webových stránek

Potřebujete na své stránky dát velká videa nebo třeba nahrávky obecního rozhlasu, záznamy z webkamer či meteostanice? Chcete provozovat vlastní PHP aplikaci jako např. Wordpress, Moodle, či váš vlastní Cloud pro sdílení souborů? Tyto a podobné prvky se nedají nahrát přímo na web, protože jsou příliš velké, nebo mají rozdílné požadavky na hosting. Můžeme je ale umístit právě na úložiště dat, které se dá s webovou prezentací jednoduše propojit. Obsah uložený na FTP lze pravidelně aktualizovat a bude se po propojení zobrazovat na webu.

Podívejte se na příklady webů, kde to takhle funguje: hlášení rozhlasu obce Petrov nebo videa jezdecké společnosti Equitana, nebo meteo stanici pro základní školu Kpt. Jaroše.

Technické informace

Abychom mohli navýšit kapacitu, připravili jsme kompletně nové uložiště. Využili jsme k tomu Cloud s nejmodernějšími AMD procesory, SSD disky a velkou RAM kapacitou. Používáme také nejnovější serverovou distribuci Debian 10 a výrazně rychlejší HTTP server pro maximální odezvu vůči zákazníkům. Stejně jako s původním úložištěm dokážeme automaticky vytvářet HTTPS certifikáty, což je zásadní pro bezpečnost uložených dat a propojení s HTTPS weby.

Datové uložiště obsahuje možnost výběru mezi verzemi programovacího jazyka PHP: 5.6, 7.0, až 7.4, a také nejnovější 8.0. Verze je možné kdykoliv pro konkrétního zákazníka individuálně nastavit. Datové uložiště dále umožňuje využívat MySQL databázi, konkrétně jednu z nejnovějších verzí MariaDB databáze.

Cena

A to nejlepší nakonec? Cena zůstává pro zákazníky stejná jako u původního uložiště!