Horní menu

Drobečková navigace

Aktuality > Články > Google bude označovat webové stránky jako nedůvěryhodné. Jak tomu předejít?

Google bude označovat webové stránky jako nedůvěryhodné. Jak tomu předejít?



Datum konání:
13.3.2018

Vážený zákazníku,

chtěli bychom vás upozornit, že internetový prohlížeč Google Chrome mění od července 2018 algoritmus. Z toho důvodu se na některých webech začne zobrazovat upozornění, že jsou stránky nezabezpečené (viz obr.). Ostatní internetové prohlížeče budou jistě tuto iniciativu následovat. Díky tomu mohou vaše webové stránky působit méně důvěryhodně. Tento problém se může týkat i vašeho webu a doporučujeme ho s předstihem řešit.

http_nezabezpeceno.png

 

Jak poznám že se jedná i o mojí webovou prezentaci?

Slovo „Nezabezpečeno“ se začne od července objevovat u internetového prohlížeče Google Chrome u webových stránek, které nevyužívají šifrované připojení pomocí protokolu HTTPS. Jednoduše ty webové stránky, které před názvem domény nemají zelený zámek (viz. obr.).

https_zamek.png

Mohu mít šifrovanou komunikaci HTTPS i pro můj web?

Ano. Možnost využívání šifrovaného protokolu jsme pro naše zákazníky představili již v březnu roku 2017.

Jak HTTPS pro můj web nastavit?

Neváhejte kontaktovat vašeho obchodního zástupce, kolegové vám rádi pomohou zprovoznit šifrovanou komunikaci i pro váš web.

Nepřestane mi zapnutím HTTPS fungovat něco jiného?

Ke správnému zobrazování a plné funkčnosti webu je nutné, aby veškeré externí aplikace (webkamery, virtuální prohlídky, mapy a jiné aplikace) byly také umístěny na hostingu využívající HTTPS protokol. S tímto ohledem jsme na konci minulého roku zprovoznili nové FTP uložiště, které uvedený protokol plně podporuje a můžete jej využívat pro bezpečné ukládání externích aplikací.

HTTPS již mám, změnilo se něco?

Nově jsme v tomto roce přidali možnost automaticky zabezpečit všechna doménová jména, na kterých je webová prezentace zobrazována. Nejen hlavní doménu. Všem našim zákazníkům, kteří již HTTPS využívají, jsme vytvoření zabezpečené komunikace pro všechna doménová jména již zařídili.

 

Za tým ANTEE
Ing. Petr Friml
výkonný ředitel